VOX Muziektheater

Poor Thing

Gasthuiskapel
Gasthuiskapel
BASISPRIJS: € 10 - Vriendenprijs 20/21: € 8

Een lofzang aan de melancholie. Een leven lang leven. Een kast vol spullen. Wanneer Dowland’s weemoedige 17e-eeuwse luitliederen beginnen te klinken, besluit een magische secretaire dat het tijd is om te vertellen. Over voorwerpen uit vervlogen tijden, herinneringen aan gelukkige en minder gelukkige momenten, over schoonheid en vergankelijkheid, troost en verdriet. Langzaam vouwt de kast zich open en ontpoppen er betoverende stillevens. Maar uiteindelijk vergaat alles. Zelfs een kast vol spullen. 
In Poor Thing neemt VOX je mee in een zoektocht naar de kracht van melancholie. In een performance waar live muziek en objecten elkaar versterken, wordt de toeschouwer aangemoedigd tot weemoedig zijn en vergankelijkheid omarmen. En tot het beter om zich heen kijken, naar wat ons omringt. Want elk voorwerp dat je ziet, vertelt een verhaal. 
VOX Muziektheater brengt muziek uit vervlogen tijden eigentijds tot leven. Door samen te werken met verschillende disciplines, het toevoegen van beelden, muziek- en/of objecttheater, weet VOX een oud én een nieuw publiek met klassieke muziek te raken. 

“In een tijd waarin geluk maakbaar lijkt, wil ik melancholie in de schijnwerpers zetten. En omdat ik een zangeres ben die in beelden denkt, gebruik ik daarvoor de combinatie van muziek en objecten. Met objecten kan je ontelbaar extra lagen aan de muziek toevoegen. In Poor Thing raakt het publiek door de prachtige muziek en de verschijning van bijzondere objecten vervoerd door verhalen uit eigen mijmering.” — Linde Schinkel

 

Concept Linde Schinkel, Martine van Ditzhuyzen & Arjen Verhage Muziek Linde Schinkel (sopraan) & Arjen Verhage (luitist) Performance Linde Schinkel & Martine van Ditzhuyzen Artistieke coaching & regie Mirthe Dokter Eindregie Hans Thissen Decor Wout Rockx Campagnebeeld Mirthe Dokter